Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo algemeen   /  Algemeen gebruik   /  Hoe Conscribo formulieren, selecties, filters en invulvelden werken

  Rekeningen selecteren


Op elk punt dat u een keuze voor één of meerdere rekeningen hebt, ziet u de 'rekening selecteerder' (hier in het journaalfilter):

Rekeningen selecteren


Door in het veld het rekeningnummer of (een gedeelte van) een rekening naam in te vullen krijgt u de rekeningen die voldoen aan de ingetypte criteria.

Om de selectie te bevestigen drukt u op 'tab' om naar het volgende veld te gaan, op 'enter' om de selectie in te vullen, op 'escape' om de zoekopdracht te annuleren.

Op het moment dat er geen rekening kan worden herkend aan uw zoekopdracht wordt uw zoektekst rood, als u de zoekopdracht annuleert wordt deze oranje en wordt er nogmaals gezocht naar een passende rekening op het moment dat u het formulier verstuurd.

Toewijzen van rekeningen of debiteuren/crediteuren


In » Memoriaal transactie / Boekingsscherm en » Bankmutaties inlezen is er ook een uitgebreide selector gemaakt. Deze kan naast het toewijzen van rekeningen ook een toewijzing doen aan een debiteuren/crediteuren rekening. Zo'n selector ziet als volgt uit:

toewijzing_selector.png


Hier kunt u zoeken naar een bepaald woord (1) en wordt er gezocht naar een bestaande grootboekrekening (2) of een openstaande debiteur/crediteur (3). Dan heeft u meer mogelijkheden om daar op te zoeken.