Handleiding

  Look en feel aanpassen


Omdat er veel verschillende organisaties en soorten gebruikers gebruik maken van het pakket, zijn wellicht niet alle menuitems van toepassing voor u, en ziet u niet precies wat u wilt zien in een formulier of overzicht.

Op verschillende plekken hebben we daarom handigheidjes ingebouwd. Als u deze kent en gebruikt maakt u het uzelf een stuk makkelijker!

De inhoud van een scherm aanpassen (Weergaveinstellingen)


In praktisch alle overzichten, en in veel andere schermen ziet u rechtsboven aan de een knop 'Weergaveinstellingen' (1) :

weergave_instellingen_tonen.png


Op het moment dat u hier op klikt kunt u veelal de indeling van kolommen, aanwezige gegevens op het scherm, en het gedrag van een pagina wijzigen.

Een weergave opslaan

U kunt daarnaast op veel pagina's ook meerdere weergaves opslaan. Stel dat u vaak geïnteresseerd bent in een overzicht gesorteerd op datum, en gefilterd op een bepaald gegeven, dan voert u dit uit in het scherm, of in de weergaveinstellingen. Vervolgens klikt u rechtsboven in de pagina op de 'Weergave opslaan' knop (2)

U kunt nu een naam geven aan de weergave en deze opslaan.
Een opgeslagen weergave onthoudt:
- Ingevulde velden in schermen (tenzij dit niet van toepassing is)
- De instellingen in de weergaveinstellingen.
- Filters en sorteringen in overzichten.

Conscribo stelt de laatst ingestelde weergaveinstellingen overigens ook als standaard in, u moet hierna dus terug uw gewenste standaardinstellingen instellen.