Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo boekhouding   /  Financieel gebruik   /  Overzichten en rapportages

  Financieel verloop


In Conscribo kunt u een overzicht maken over het verloop van uw financiën. U wilt bijvoorbeeld weten hoe uw saldo verloop op uw spaar- of bankrekening is verlopen of bijvoorbeeld vergelijken hoe de in- en verkoop van producten per maand zijn verlopen. Dat doet u door een financieel verloop overzicht te maken. Als u in Conscribo onder tabblad "Boekhouden > Financieel verloop” klikt, komt u in onderstaand scherm terecht.

afbeelding_271_1.png


Hier kunt u de overzichten maken. Als eerst kiest u welk soort overzicht u wilt hebben (1). Voor winst- en verliesrekeningen wordt over het algemeen gesommeerde totalen gebruikt. Die bekijkt per fragment hoeveel er in is gekomen en is uitgegeven. Voor balansrekeningen wordt over het algemeen saldoverloop gebruikt.

Vervolgens kiest u een datumreeks (2), welke rekeningen u wilt laten zien (3) en de granulariteit (4), dat laatste is over welke periode Conscribo moet kijken voor de totalen in het overzicht.

Bij gesommeerde totalen kunt u kiezen of u de debet en de credit gesplitst wilt hebben (5). Het kan fijn zijn om dit te splitsen als u een rekening hebt waarbij u zowel debet en credit bedragen hebt. Als laatst kiest u of de Y as gebruik maakt van de credit of de debet om het overzicht compleet te maken (6).

Met deze instellingen kunt u de diagram aanmaken door op de knop “maak diagram” te klikken (7). Als u alle velden weer leeg wilt krijgen of opnieuw wilt beginnen, kunt u eenvoudig op de “Reset” knop drukken, en zijn alle instellingen geleegd (8).

Onderaan deze pagina ziet u 3 voorbeelden hoe een overzicht gemaakt kan worden. Als eerst hebben we een voorbeeld voor 'gesommeerde totalen' waarbij we een overzicht hebben over de verschillen tussen debet en credit in rekening 6104: Weekend Versnaperingen. Als tweede hebben we een overzicht gecreëerd dat de bedragen van de kantine aan het vergelijken is. Als laatst hebben we een overzicht van het saldoverloop van de bankrekening.

Er zijn nog functies die het gebruik van uw overzicht kunnen vereenvoudigen. Zo kunt u bijvoorbeeld inzoomen op een bepaalde periode door in de grafiek te selecteren welke periode u zichtbaar wilt krijgen. Daarnaast kunt u ook de instellingen van een overzicht opslaan met de opgeslagen weergave rechtsboven in. Zo kunt u eenvoudig (veelgebruikte) overzichten terughalen om zichtbaar te krijgen hoe het er nu aan toe gaat.

afbeelding_271_2.pngafbeelding_271_3.pngafbeelding_271_4.png