Ondersteuningsforum

Hier kunt u vragen stellen en antwoorden krijgen op vragen over het gebruik, de werking van Conscribo en alles wat daarmee te maken heeft!

Bezoek de Conscribo website

You are not logged in.

Announcement

We accepteren op dit moment geen nieuwe registraties

#1 2015-02-03 12:07:17

woutervermeersch
Member

Resultaten overzicht (niet) zichtbaar voor gebruiker met beperkt recht

Als een groep alleen gebruiksrechten heeft voor bepaalde gespecificeerde grootboekrekeningen, die op zichzelf staande hoofdrekeningen zijn, dan verdwijnt de functie begroting en resultaten & balans overzicht. Ze hebben alleen toegang tot journaal overzicht, wat niet handig is als je een totaaloverzicht wil hebben. En ze kunnen hun eigen begroting niet invoeren. Is dit een bug of moet je bepaalde instellingen wijzigen?

Ik kan het ook niet omzeilen door die groep leesrechten te geven voor alle andere rekeningen.

Last edited by woutervermeersch (2015-02-03 12:29:42)

Offline

#2 2015-02-05 10:36:20

conscribo
Administrator

Re: Resultaten overzicht (niet) zichtbaar voor gebruiker met beperkt recht

Beste Wouter,
Excuses voor de vertraagde reactie!
Het heeft inderdaad te maken met dat een gebruiker leesrechten op alle rekeningen dient te hebben. Anders kan de balans namelijk niet juist worden samengesteld. Helaas herkent Conscribo dat op dit moment pas op het moment dat je de gebruiker van een groep lid maakt welke geen specifieke rechten heeft (per rekening), maar volledige leesrechten op de periode.

Offline

#3 2015-02-05 14:14:19

woutervermeersch
Member

Re: Resultaten overzicht (niet) zichtbaar voor gebruiker met beperkt recht

Uit jullie antwoord leid ik af dat er wel in de toekomst werk van zal worden gemaakt om ook resultaten weer te geven van de gespecificeerde rekeningen?

Ik heb snel een aantal tests uitgevoerd:
- in 'gespecificeerde rekeningen' alle rekeningen op 'leesrechten' en een deel op 'alle rechten' zetten => geen resultaten en begroting menu
- gebruiker lid maken van de groep met 'gespecificeerde rekeningen' en een aantal 'alle rechten' (waarbij er ook rekeningen zijn met 'geen recht')  & lid maken van een groep met 'leesrechten' (bijvoorbeeld Kascommissie) => resultaten en balans overzicht wel zichtbaar, begroting menu ook zichtbaar, MAAR begroting kan niet ingevoerd worden.

Dus de begroting invullen kan (voorlopig??) alleen door iemand die lid is van een groep die 'alle rechten' of 'beheersrechten' heeft.

Een begroting invullen hoeft gelukkig maar 1 keer te gebeuren, dus op zich geen ramp. Gewoon wat extra werk voor de hoofd penningmeester en wat minder voor de 'budget houder'.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB