Ondersteuningsforum

Hier kunt u vragen stellen en antwoorden krijgen op vragen over het gebruik, de werking van Conscribo en alles wat daarmee te maken heeft!

Bezoek de Conscribo website

You are not logged in.

Announcement

We accepteren op dit moment geen nieuwe registraties

#1 2014-01-11 12:40:56

qong
Member

kosten vorig boekjaar

In de handleiding staat dat de facturen van het afgesloten boekjaar geboekt kunnen worden als crediteur. Maar op deze manier komen deze kosten niet voor in de resultatenrekening van zowel dit jaar als vorig jaar. (vorig jaar is niet met Conscribo gewerkt).  Mag dat zomaar? Deze kosten zijn overigens niet vermeld in  het jaarverslag.

Vorig jaar zijn er ook geen reserveringen gedaan op de resultatenrekening, hoewel dat eigenlijk wel zou moeten. Kunnen we deze op dezelfde manier corrigeren als we met de facturen moeten doen? Ook dan zien we deze niet terug in de resultaten rekening.

Kan het boeken als crediteur ook gedaan worden door de startsaldo in stellen bij crediteuren of moet het ook echt geboekt worden?

Offline

#2 2014-01-13 13:18:27

conscribo
Administrator

Re: kosten vorig boekjaar

Je hebt hier twee gevallen:

De factuur kom ter rekening van het vorige boekjaar. In dit geval mag dit niet op het resultaat van dit jaar komen. Je gebruikt hierbij het startsaldo van de rekening (deze kun je opsplitsen zodat je alle crediteurenposten apart kunt vemelden).
Om dit te doen moet officieel natuurlijk de factuur wel op de resultatenrekening van vorig boekjaar staan. Indien dit niet het geval is, en de jaarrekening al goedgekeurd is, dien je het toch in dit jaar te boeken.
Je maakt dan de factuur aan in dit jaar, maar gebruikt een aparte winst-/verliesrekening aan (b.v. 'incidentele winsten/verliezen 2013 '). Op deze manier kun je uitleggen aan de ledenvergadering dat dit eigenlijk bij vorig jaar hoort.

Andersom (de rekening hoort bij volgend jaar) is het eenvoudiger. Je betaalt de rekening en bij het inboeken kies je de boekdatum van de 'te betalen uitgave' in het volgende boekjaar. Conscribo boekt automatisch een bedrag op crediteurenrekening van het vorig jaar, en op de resultatenrekening van het nieuwe jaar.

Meer informatie over boekingen tussen meerder boekingsperioden vindt je hier: (in een iets verouderd artikel (maar de principes gelden nog steeds)!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB