Ondersteuningsforum

Hier kunt u vragen stellen en antwoorden krijgen op vragen over het gebruik, de werking van Conscribo en alles wat daarmee te maken heeft!

Bezoek de Conscribo website

You are not logged in.

Announcement

We accepteren op dit moment geen nieuwe registraties

#1 2018-02-17 13:41:53

triathliem
Member

Bankafschrift importeren boekdatum vs valutadatum

In het camt053 formaat van Rabobank staan twee datumvelden voor iedere transactie: boekingdatum <BookgDt> en valutadatum <ValDt>.  In de conscriboadministratie wordt de banktransactie geboekt op de Boekingsdatum.  Echter, bij het berekenen van het banksaldo op een datum rekent de Rabobank met de valutadatum.  Dit is niet echt een probleem, maar wel onhandig bij het afsluiten van het boekjaar in de boekingdatum en valutadatum van een of meerdere transacties in verschillende kalenderjaren vallen.  In dat geval is er een verschil tussen eindbedrag bankreking in de eindbalans bij conscribo en het eindbedrag bankrekening in het financieel overzicht van de bank.
Ik weet niet hoe het bij de andere banken gaat, maar volgens een van onze kascontroleleden is dit de gebruikelijke manier bij alle banken.
Is het misschien verstandig om, indien dit werkelijk gebruikelijk is bij alle banken, in conscribo ook de valutadatum als leidend te nemen, of anders dit een keuze optie te maken in de financiele instellingen?

Offline

#2 2018-02-19 15:03:27

conscribo
Administrator

Re: Bankafschrift importeren boekdatum vs valutadatum

We krijgen deze vraag steeds vaker, en het lijkt vooral bij de Rabobank te spelen. We hebben een aantal jaar geleden bekeken wat er aan de hand was, en toen kwam het vaak voor dat de valutadatum van een bankafschrift van de Rabobank nog kon wijzigen nadat het afschrift was ingelezen (vooral rond het weekend). Dit gaf erg veel problemen met controles op dubbele boekingen.
Er is in Conscribo op dit moment geen optie om te kiezen, maar wellicht dat we de keuze met de valuta/rentedatum die de rabobank op haar afschriften hanteert nogmaals moeten bekijken.

Offline

#3 2018-02-19 21:28:15

triathliem
Member

Re: Bankafschrift importeren boekdatum vs valutadatum

Ik wacht ook altijd bewust tot het tweede weekend na afloop van een maand om alle transacties van de maand op te halen.
Misschien een keer overleggen met de Rabobank om hier helderheid over te krijgen?
Maar overweeg de optie om deze keuze toe te voegen tussen boekdatum en valutadatum.  Misschien is het niet zoals het hoort, maar ja, als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Offline

#4 2018-02-27 11:13:58

Mathijs
Administrator

Re: Bankafschrift importeren boekdatum vs valutadatum

Bedankt voor de suggestie, wij zullen dit meenemen in de overwegingen.
Indien je nog vragen hebt, dan hoor ik die graag van je.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB