Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo algemeen   /  Algemeen gebruik   /  Extras

  Geld tellen


Artikelen bij: Extras
1Todo lijsten
2Geld tellen
Buiten alle bankzaken om, komt het voeren van een boekhouding toch ook vaak uit op het tellen van grote hoeveelheden met geld.

Omdat dit iets is waar makkelijk fouten ontstaan, en wat veel werk kan kosten, heeft Conscribo een eenvoudige rekenhulp, Geld tellen.

Nuttig gebruik:
  • Inhoud van de kas tellen
    Vul de aantallen van alle munten/briefgeld die in de kas zitten in naast de geldsoort in. Nu ziet u onderaan hoeveel geld er in de kas zit!
  • Telfouten opsporen
    Sla een telling op en plaats deze bij de volgende telling in de vergelijker. U krijgt direct een overzicht te zien met alle verschillen/overeenkomsten
  • Sneller afromen:
    Vul in hoe u uw wisselgeld wilt indelen en sla dit op. Zet bij tellingen van de kas nu de afroom-telling in de vergelijker en zie direct hoeveel u uit de kas moet halen om precies uit te komen.


Hieronder een voorbeeld van hoe de geldtelmodule er uit ziet:

GeldTellen.png


Als u de eerste keer naar de module gaat, ziet u alleen het geldteldeel bij (1)(2) en (4). Dit is het belangrijkste bij het tellen.

Procedure: Per geldsoort telt u hoeveel u van deze eenheid heeft en vult dit achter de geldsoort in, in de kolom aantal.
Vanzelf verandert het bedrag(2) en het totaal(3) mee.

U kunt de door u ingevulde telling opslaan door onder in het scherm, bij (4) een naam of omschrijving in te vullen en op opslaan te drukken. U kunt daarbij aangeven of u de telling voor alle gebruikers beschikbaar wilt maken of alleen voor uzelf.

Nadat u de telling heeft opgeslagen, komt deze bij de opgeslagen tellingen boven aan de pagina te staan (5). U kunt nu de telling bekijken en vergelijken met nieuwe tellingen door op de weegschaal knop naast de telling te klikken(6).

Er verschijnt een vergelijker naast uw telling met de opgeslagen waarden, en de verschillen tussen deze waarden en die van de huidige telling (7). Deze verschillen worden ook in de totalen zichtbaar (3).