Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo boekhouding   /  Financieel gebruik   /  Facturatie

  Facturen e-mailen


Op het moment dat u een factuur of een set met facturen heeft aangemaakt, dan kunt u deze laten e-mailen. Hiervoor dient u de eerste keer eerst uw e-mailinstellingen in te stellen (zie » Uw adminstratie instellen om e-mail te kunnen versturen)

Hierna kunt u vanuit de details van een factuur, of vanuit het facturenoverzicht facturen e-mailen.

U doet dit in » Het facturenoverzicht door de facturen die u wilt versturen te selecteren, en op de knop 'E-mailen' boven het overzicht te klikken. Het E-mailscherm verschijnt:

factuurmail_sturen.png


In dit scherm kunt u een ingesteld afzenderadres kiezen (1), en de titel en tekst typen die in uw e-mail komt te staan. U kunt hier gebruik maken van dynamische teksten voor bijvoorbeeld het factuurnummer en de vervaldatum. U leest hoe dit werkt op deze pagina: » Een veld waar gegevensvelden kunnen worden ingevoegd

Verder is het verstandig het sjabloon op te slaan. U doet dit door op de 'opslaanknop' rechtsboven (2) te klikken. U kunt diverse e-mailteksten opslaan en weer selecteren als u een e-mail gaat versturen.

In de bijlage van de e-mail zal het factuurdocument worden opgenomen, maar u bent vrij hier nog bijlagen bij te voegen (3).

Ook kunt u er voor kiezen de e-mail op een later tijdstip te versturen!. Wat vaak gebeurt is dat u facturen van te voren aanmaakt, maar pas op de factuurdatum verstuurt. U kiest dan bij 'E-mails in de verzendwachtrij' (4) 'Versturen op factuurdatum'. U kunt er ook voor kiezen een ander tijdstip te kiezen.

Als laatste maakt u de e-mails aan door op 'E-mails aanmaken' te klikken. Hier kunt u kiezen om deze eerst als 'concept' aan te maken, of deze direct in de verzendwachtrij te zetten.

Let er op dat e-mails die niet in de verzendwachtrij staan, niet zullen worden verstuurd, tot u ze in de verzendwachtrij zet (zie » E-mails versturen). Ook al heeft u opgegeven de facturen b.v. op de factuurdatum te willen versturen.