Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo boekhouding   /  Inrichting en beheer

  September 2021, administratieve opschoning


Eind september zijn er in sommige gevallen wijzigingen gemaakt in boekingen in uw administratie. Deze wijzigingen hebben geen invloed op uw resultaat en balans, maar maken de administratie overzichtelijker.

De wijzigingen:

Een onderdeel van deze update is de manier waarop met debiteuren/crediteurenrekeningen gewerkt wordt. Waar het nu nog mogelijk is niet koppelbare bedragen op zo'n rekening te boeken (uit compatibiliteit met het verre verleden), stappen we hier nu definitief vanaf.

Er zijn administraties waar deze boekingen nog wel bestaan. In deze administraties is een conversie uitgevoerd.

In deze conversie zijn de volgende zaken uitgevoerd op debiteuren/crediteurenrekeningen, in niet afgesloten boekingsperioden, met niet koppelbare boekingen:

- Waar mogelijk worden de boekingen omgezet naar koppelbare boekingen.
- Indien de rekening niet gebruikt wordt als debiteuren/crediteuren rekening (omdat er uitsluitend niet koppelbare boekingen op zijn geboekt), wordt deze aangemerkt als gewone balansrekening.
- In overige gevallen wordt onder de debiteuren/crediteurenrekening een gewone balans rekening aangemaakt (b.v. onder "1300: Nog te ontvangen" wordt een rekening "1300a: Nog te ontvangen (handmatig)" aangemaakt. Alle niet koppelbare boekingen worden hier naar verplaatst.


Het resultaat is dat overzichten als het "openstaande transacties" overzicht, altijd goed aansluiten op het resultaat, en de boekhouding eenvoudiger kan worden bijgewerkt.
Heeft u vragen over deze update (of natuurlijk andere vragen), neem dan gerust contact met ons op!