Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo ledenadministratie / Relatiebeheer   /  Inrichten   /  Importeren en exporteren

  Relaties exporteren


Relaties exporteren


Relaties kunt u in Conscribo exporteren naar Excel, door een uitdraai te maken van het relatieoverzicht. Maar het kan voorkomen dat u de relaties liever exporteert naar CSV of XML bestand. De overkoepelende bond van uw vereniging zou hier bijvoorbeeld om kunnen vragen voor een update van uw huidige ledenbestand. Daarvoor kunt u Relaties Exporteren voor gebruiken, in uw menu onder Relaties.

Hoofdmenu


relatie_export_hoofdscherm.png


In het hoofdmenu ziet u de ingestelde Export mogelijkheden die u heeft ingesteld voor uw administratie. Deze mogelijkheden worden onthouden, omdat u misschien over een tijd dezelfde export wilt maken en deze met een druk op de knop nogmaals wilt uitvoeren.

Toevoegen


relatie_export_toevoegen.png


Door op Formaat toevoegen te klikken kunt u met 'Eigen samenstelling' formaat komen op het 'Exportformaat toevoegen' scherm. Hier geeft u aan wat de naam voor het Formaat is, wat voor bestandsformaat het is en hoe je het eventueel wilt scheiden.

Daaronder maakt u de selectie die voor deze export geldt. Door een algemene selectie te maken, kunt u eenvoudig de export maken op de momenten dat u het nodig heeft. Conscribo zal een export maken van de situatie zoals die is op het moment dat u klikt op 'Genereer export'.

Veld mogelijkheden


relatie_export_veldmogelijkheden.png


Conscribo heeft meerdere veld mogelijkheden. Zo kunt u een vaste waarde invullen voor elke relatie, woordvelden formateren naar hoofdletters/kleine letters of een maximale lengte of bij een bankrekening aangeven dat u het ibannummer genoteerd wilt hebben. Zo kunt u het formaat volledig naar wens aanpassen.

Vooraf ingestelde sjablonen


Het kan zijn dat een bond om een specifiek formaat vraagt en volgorde van velden. Conscribo kan dit als vast sjabloon toevoegen, zodat niet alleen u maar ook meerdere verenigingen hiervan gebruik zouden kunnen maken. Mocht u bij een bond of andere instantie zitten die voorwaarden geeft aan zo'n bestand, geef dat aan ons door. Dan zouden wij zo'n sjabloon kunnen toevoegen zodat hier meerdere gebruikers gebruik van kunnen maken.

KNRB CSV Ledenbestand


relatie_export_KNRB_formaat.png