Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo algemeen   /  Algemeen gebruik

  Uw gebruikersaccount en wachtwoord wijzigen


Om de veiligheid van uw gegevens te bewaren is het erg verstandig regelmatig uw wachtwoord te wijzigen. Dit kunt u alleen doen als u al bent ingelogd in de boekhouding.

Indien u bent ingelogd wijzigt u uw wachtwoord door in het menu te gaan naar het scherm 'Uw gegevens'. Dit ziet er uit als volgt:

wachtwoord_wijzigen.png


Standaard ziet u alleen de velden 'Gebruikersnaam', 'Weergavenaam' en 'E-mailadres'. Door 'Wachtwoord wijzigen' (2) aan te klikken kunt u door uw huidige en twee maal een nieuw wachtwoord in te vullen uw wachtwoord wijzigen.

Uw wachtwoord dient tenminste 6 karakters te bevatten en het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Het wachtwoord word versleuteld opgeslagen, en kan dus ook niet terug worden uitgelezen door u of Conscribo.

Het is verstandig, om een e-mail adres in te stellen (1). Deze wordt gebruikt om uw identiteit te verifiëren op het moment dat u uw wachtwoord mocht zijn vergeten.

Voor extra veiligheid, is het mogelijk om tweestapsverificatie aan te zetten. Door hier op het vinkje (3) te klikken, start u het proces om tweestapsverificatie in te stellen. Het volledige proces is uitgelegd bij » Tweestapsverificatie (2FA).

Druk op 'Opslaan'(4) om uw wachtwoord wijziging op te slaan.

De beheerder kan instellen of u 'vergeten wachtwoorden' kunt opvragen per e-mail. Zie hiervoor de pagina » Wachtwoord vergeten. Daarbij heeft de beheerder ook de mogelijkheid een nieuw wachtwoord voor u in te stellen, mocht ook dat niet helpen.