Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo ledenadministratie / Relatiebeheer   /  Inrichten   /  Gegevens/velden toevoegen en bewerken

  Bewerking op een verbinding (kopieren, opsommen, gemiddelde, ... )


Op het moment dat u in Conscribo gebruik maakt van verbindingen is het mogelijk gegevens uit deze verbindingen bij een relatie op te slaan. Hierbij ligt het aan het type verbinding welk soort bewerkingen u kunt doen.

Veldwaarde overnemen

Hierbij wordt een waarde van een verbonden relatie ook bij deze relatie als gegeven gebruikt. Stel u heeft een relatietype gezin met een adres, een relatietype gezinslid, en een verbinding "gezinsleden" aangemaakt, en u wilt het adres niet bij alle gezinsleden hoeven invullen, dan kunt u een veld "adres" aanmaken bij de gezinsleden welke een bewerking op een verbinding is.

verbinding_veldwaarde_overnemen.png


U kiest de verbinding "gezinsleden" en bij bewerking: "Veldwaarde overnemen". Voor elk relevant relatietype verschijnt nu de keuze welk veld u wilt overnemen. Hier kiest u bij het relatietype gezin het veld adres. en slaat het veld op. Conscribo zal nu bij alle gezinsleden altijd het adres van het gezin invullen.

Op het moment dat u de bewerking "veldwaarde overnemen" kiest bij een verbinding waar meerdere relaties aan de relatie via dezelfde verbinding kunnen zijn verbonden (Dus bijvoorbeeld bij het relatietype gezin de verbinding gezinsleden) dan zal Conscribo de veldwaarden achter elkaar kommagescheiden opslaan. Stel dat u bijvoorbeeld het relatienummer van alle gezinsleden kiest, dan krijgt in 1 veld een kommagescheiden lijst met relatienummers. Let op: Conscribo slaat maximaal 1000 tekens per veld op!

Aantal verbonden relaties

Zorgt ervoor dat het veld het aantal relaties wat verbonden wordt door de gekozen verbinding toont.

verbinding_aantal_verbonden_relaties.png


Optelling, minimum, maximum, gemiddelde

Voert de genoemde berekening uit op het gekozen numerieke veld van de verbonden relaties. Kiest u bijvoorbeeld "gemiddelde" en als veld de "leeftijd" Dan is het resultaat de gemiddelde leeftijd van alle verbonden relaties.

verbinding_extra_opties.png