Handleiding

  Introductie door schermen en concepten


Bedankt voor uw interesse in Conscribo!

In deze inleiding krijgt u een rondleiding door het pakket. We hebben in de rondleiding de meeste basisonderdelen in de werking van het pakket opgenomen. Hierbij is het goed te weten dat Conscribo vele vormen kan aannemen naar gelang het gebruikte product, de gebruikende organisatie, en uw eigen rechten en voorkeuren. Gebruik dit dan ook als inleiding en zoek voor specifieke zaken rechtsboven in de online handleiding naar waar u op zoek bent.

Genoeg gepraat. Aan de slag!

U heeft ontvangen, een gebruikersnaam, wachtwoord, accountnaam en een webadres. Daarmee bent u klaar om te beginnen met Conscribo.

Inloggen
Ga met uw webbrowser naar het loginadres vermeld in de email. Dit adres ziet er ongeveer zo uit: http://uwaccountnaam.conscribo.nl . Dit brengt u bij uw persoonlijke inlogscherm.

Vanaf dit adres werkt u op een beveiligde verbinding. Dit kunt u herkennen doordat het adres in de adresbalk is veranderd naar https://secure.conscribo.nl/uwaccountnaam/ en rechts onderin de browser een slotje te zien is.

Om verder te gaan typt u in de invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft gekregen in en klikt u op inloggen.

Als u de melding 'De gebruikersnaam wachtwoord combinatie is niet herkend. Probeer opnieuw.' te zien krijgt, controleer dan of het adres in de adresbalk eindigt met uw accountnaam, en of gebruikersnaam en wachtwoord kloppen. Weet u uw wachtwoord niet meer, wijzig dit dan via de instructies op de pagina » Wachtwoord vergeten

Als u succesvol bent ingelogd komt u terecht in uw startscherm (Home)

Het Conscribo scherm en menu's

Conscribo heeft een vaste indeling voor elke functionaliteit zodat u deze altijd eenvoudig kunt vinden:

home.png


Het scherm is opgedeeld in een aantal delen:

1, Accountinformatie

Hier staat informatie over de omgeving. Als wie bent u ingelogd (1) en in het financiële gedeelte: in welke boekingsperiode werkt u (2). U kunt hier op klikken om van actieve periode te wisselen. Ook kunt u in alle perioden werken. De boekingsperiode is alleen van toepassing voor het financiële gedeelte van het systeem.

2, Het menu
Conscribo is opgedeeld in drie delen, De financiële administratie (in het blauw), het relatiebeheer (in het groen) en het algemene gedeelte (in het paars).
In het menu (3) staan de handelingen die u kunt doen met het systeem.

3, Inhoud
Rechts naast het menu vindt u de inhoud van het in het menu gekozen onderdeel. Rechtsboven in het scherm kunnen bij verschillende onderdelen diverse knopjes staan (4):

KnopBetekenisUitleg
setting_icon.gif
Weergaveinstellingen
Veel Conscribo onderdelen en overzichten hebben een aparte instellingenpagina waarin u het gedrag en de weergave van het onderdeel kunt instellen (Tonen en verbergen van kolommen, filters, het gedrag van Conscribo enz.) Zo kunt u steeds de pagina aanpassen naar gelang uw wensen.
info_icon.gif
Informatie Als u hierop klikt wordt de handleiding bij het betreffende onderdeel geopend.

printer_icon.gif
Afdrukbare versie Als u hierop klikt verschijnt het weergegeven overzicht in een printvriendelijke weergave zodat u deze direct kunt afdrukken.(Druk hierna op Ctrl + P om het overzicht ook daadwerkelijk af te drukken)
excel_icon.gif
Download als Excelbestand Als u hierop klikt wordt het dan getoonde overzicht als Excelbestand ter download aangeboden. klik op 'Openen' om het bestand in Excel te openen, of op 'Opslaan' om het overzicht op uw computer op te slaan.


Bij het inloggen krijgt u het startscherm te zien.

Uw startscherm kan ingesteld worden zodat u bij het inloggen uw eigen voorkeur als startscherm te zien krijgt. U doet dit in de » weergaveinstellingen

De verschillende mogelijke startschermen worden hier toegelicht:

» Het homescherm

» Het journaal

» Het relatieoverzicht

Het journaal/ transactieoverzicht vormt het hart van het financiële gedeelte, het relatieoverzicht het hart van het relatiebeheer en ledenadministratie.

Om de handleiding overzichtelijk te houden, hebben we ook de handleiding waar mogelijk opgesplitst.

Verder lezen over het financiële gedeelte doet u hier : » Financiële introductie
Verder lezen over het relatiebeheer doet u hier : » Inleiding tot het Relatiebeheer / Ledenadministratie

Hier verder lezen: » Uw gebruikersaccount