Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo boekhouding   /  Financieel gebruik   /  Inningen (Lidmaatschappen / Contributie / Inschrijvingen)   /  Voorbeelden

  Voorbeeld: Leden laten betalen in verschillende termijnen


Het kan zijn dat u in uw vereniging de leden de mogelijkheid geeft om in verschillende termijnen te betalen. Mogelijk betalen sommige leden per jaar, per half jaar, per kwartaal of per maand. In Conscribo kan je bij een » Herhalende verzamelinkomsten rekening houden met deze wens om in verschillende termijnen te betalen. We leggen u uit, hoe u dat kunt instellen.

Stap 1: Bij de relaties definiëren welk termijn ze betalen


Als eerst dient Conscribo te weten in welk termijn de relatie wenst te betalen. Dat raden wij aan door er een opsommingsveld van te maken. Dat is voor iedereen, inclusief je potentiele opvolger, meteen duidelijk wat er ingevuld dient te worden. Zo’n veld kan er als volgt uitzien:

betaaltermijn_veld_betaaltermijn.png


Stap 2: Creëer een veld waarbij je definiëerd hoeveel maanden tussen twee inningen komt


Wat Conscribo bij de » Herhalende verzamelinkomsten wilt weten is hoeveel maanden er tussen twee inningen komt te staan. Zo’n veld kan je aanmaken op basis van het eerder aangemaakte veld. Zo’n veld ziet er dan als volgt uit:

betaaltermijn_veld_betaaltermijn_in_maanden.png


Stap 3: Geef bij de » Herhalende verzamelinkomsten aan dat er een verschillende betaaltermijn is


Tot slot dien je bij de » Herhalende verzamelinkomsten aan te geven dat er in verschillende termijn betaald gaat worden. Dat doe je in het tabblad ‘Wanneer’.

betaaltermijn_inning_instellingen.png


Op deze manier gaat de Inning per relatie rekening houden met hoeveel maanden er voor die relatie tussen twee inningen gaat zitten. Op die manier geef je de leden de mogelijkheid in verschillende mogelijke termijnen te betalen en houdt Conscribo daar rekening mee.