Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo boekhouding   /  Financieel gebruik   /  Inningen (Lidmaatschappen / Contributie / Inschrijvingen)

  Herhalende verzamelinkomst gebruiken


De verzamelinkomst gebruiken

Nadat u een herhalende verzamelinkomst heeft aangemaakt (zie » Herhalende verzamelinkomsten) en de ledenadministratie is bijgewerkt, kunt u deze gaan gebruiken.
Dit gaat in 3 stappen zoals u in het overzicht van de inning ziet:

voorbeeld_contributie_1.png


Stap 1: Relaties selecteren

Allereerst klikt u op Relaties selecteren. Dit zorgt ervoor dat de relaties die voldoen aan de selectiecriteria zoals is aangegeven bij het aanmaken van de verzamelinkomst.
Conscribo laat nu zien wie er voldoet aan deze selectie. U kunt eventueel de selectiecriteria nu nog bijwerken en op 'relatieselectie bijwerken' klikken om de selectie te wijzigen. Ook kunt u individuele relaties deselecteren waar nodig.

Stap 2: Betalingsverplichtingen aanmaken

Hierna klikt u op Boekingen aanmaken. Dit zorgt er voor dat de betalingsverplichtingen in de boekhouding worden geboekt volgens onze omschrijving.

U ziet nu het volgende overzicht.

voorbeeld_contributie_2.png


U kunt zien wat er geboekt is door op 'Bekijk boeking' te klikken waardoor u de aangemaakte boeking voor een relatie ziet./center>]

Stap 3: Betalingen binnenkrijgen

U kunt nu de betalingen gaan verzamelen. In ons voorbeeld kunnen we dit doen op de volgende manieren
  1. Via » Bankmutaties inlezen. De leden maken het zelf over en wij verwerken het vanuit bankmutaties inlezen.
  2. Via » Incasso\'s aanmaken en verwerken. U incasseert bij de leden.
  3. Via » Facturen aanmaken vanuit een inningronde. U stuurt een factuur naar de leden, eventueel met een » Betaalpagina met koppeling voor iDeal.


Het afhandelen van de verzamelinkomst

Nu is het afwachten totdat de betalingen binnenkomen. Als alle betalingen geboekt zijn, dan kunnen we de verzamelinkomst gaan afhandelen. Dit doet u door in het overzicht van de inning op 'Inningen afhandelen' te klikken.

voorbeeld_contributie_af1.png


Door hier op te klikken wordt de ronde gearchiveerd onder het tabblad Gearchiveerde rondes. Volgend jaar hoeft u niet opnieuw een inning aan te maken, maar klikt u op het plusje (1) bij het tabblad van de inningsronde:

voorbeeld_contributie_af2.png