Handleiding

Handleidingen kennisbank

  /  Handleiding   /  Conscribo boekhouding   /  Inrichting en beheer

  E-mail ontvangen / crediteureninbox


Het is mogelijk om mails te ontvangen in uw Conscribo administratie. Bij het instellen van een mailaccount kunt u de optie geven om een mail te ontvangen.

Hier ziet u het scherm waarin u aangeeft wat de weergave naam is van uw mailadres met verzendmailadres en eventuel handtekening. Meer informatie hierover vindt u op de pagina » Uw adminstratie instellen om e-mail te kunnen versturen.

In het midden van het overzicht staat een kopje, ‘E-mail ontvangen’. Standaard staat deze op geen mails ontvangen. Hier geeft u aan dat u mails wilt ontvangen via een *uw_administratie*.conscribo.nl adres (1). Om alle mails dat gestuurdt wordt naar *iets*@*uw_administratie*.conscribo.nl op dit mailadres te ontvangen, geeft u aan dat dit mailadres een Catch-all adres is (2).

Als laatste geeft u aan welk verwijsadres dit e-mailadres gaat krijgen. Als u dan een mail stuurt naar dat mailadres, zal dat aankomen in Conscribo en kunt u op die mail beantwoorden of eventueel doorsturen.

Het laatste wat u kunt doen, is bij uw eigen mailserver aangeven dat alle mail doorgestuurd moet worden naar het door u opgegeven conscribo mailadres. Dan zult u voortaan alle mails ontvangen in Conscribo. Bij G-Mail doet u dit bijvoorbeeld door naar de instellingen te gaan, en dan een doorstuuradres toe te voegen bij het tabblad ‘Doorsturen en POP/IMAP’.

Crediteuren inbox

Vooral voor de crediteuren inbox is het zeer nuttig om facturen op te ontvangen. Conscribo kan dan bijvoorbeeld een PDF uitlezen en zo voor u een zo goed mogelijke boeking voorbereiden. Als een mail wordt ontvangen met een factuur, wordt deze op de volgende manier uitgelezen:

crediteureninbox_ontvangst.png


  1. Hier ziet u alle informatie die Conscribo voor u heeft ontdekt. De groene icoontjes geeft aan dat Conscribo er zeer zeker van is dat de gevonden gegeven goed is. Op basis van het IBAN nummer wat is ontvangen, is in deze administratie ontdekt dat Conscribo hier de relatie voor is en koppelt deze er ook meteen aan. Dan kunt u een van de volgende stappen gebruiken om de actie te voltooien.
  2. U kunt er een nieuwe crediteur voor aanmaken. Door op deze knop te drukken worden de meeste gegevens van de transactie alvast ingevuld en kunt u het aanvullen met resterende gegevens. Hieronder een voorbeeld daarvoor. Ook kunt u deze transactie meteen toevoegen aan de » Betaalbatch (1) en via die wijze eenvoudig uitbetalen.
    crediteureninbox_transactie.png

  3. Ook is het mogelijk deze factuur te koppelen aan een al bestaande transactie. Door op deze knop te geven, geeft Conscribo een aantal suggesties waar hij denkt dat de factuur aan gekoppeld kan worden. Nummer (1) is dan ook de correcte in dit geval. Echter, mocht Conscribo het niet vinden, kan er ook zelf gezocht worden naar een juiste transactie via handmatig boeken (2)
    crediteureninbox_koppelen.pngOok de Bonnetjesapp wordt doorgestuurd naar de Crediteuren Inbox. Informatie over de Bonnetjesapp kunt u hier vinden: https://www.conscribo.nl/bonnetjesapp-ondersteuning/.