Bonnetjesapp

Extra informatie

Conscribo

Ondersteuningsonderwerpen

Conscribo Bonnetjes App

Met de bonnetjesapp maakt u op uw smartphone of tablet een foto van een bonnetje, factuur of declaratie, en stuurt deze direct door naar uw Conscribo administratie. Hier verschijnt de bon als bericht in uw berichteninbox vanwaar u deze direct wegboekt in de administratie! We geloven dat we hiermee de volledig nieuwe werkwijze voor het het verwerken van crediteuren volledig rond hebben!

Let op: De enige voorwaarde om de app te kunnen gebruiken, is dat jouw Conscribo account mails kan verzenden/ontvangen. Email ontvangen wordt niet ondersteund in ons ‘Conscribo Lite‘ pakket. Overweeg het reguliere ‘Conscribo‘ pakket als je dit wel wilt. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

De app helpt bij het overzichtelijk maken van alle transacties. Dit is in een stappenplan waar de app je bij kan helpen:

  1. Je maakt een foto en upload deze naar Conscribo, met eventueel de gegevens die je erbij vermeld
  2. Deze komt in de berichtengroep crediteuren terecht.
  3. Een beheerder van de berichtengroep crediteuren kan deze declaratie of bon vervolgens controleren en vervolgens kan de boeking ingeboekt worden.
  4. Vervolgens kan het bedrag overgemaakt worden en na het inlezen van het bankafschrift, kan de betaling gekoppeld worden aan de aangemaakte crediteur en is de boeking afgehandeld.

De app is beschikbaar voor Android en Apple platformen. De app is hier te downloaden:

Download Bonnetjes App op Android Play Store Download Bonnetjes App op Apple Store

Om te beginnen dien je in te loggen. Inloggen kan je doen met elke gebruiker die toegang heeft tot uw Conscribo account. Als een gebruiker beperkte rechten heeft op bepaalde (grootboek)rekeningen, dan zullen niet alle rekeningen zichtbaar zijn in de app.

Na het inloggen kunt u een foto maken (1) of selecteren van uw apparaat (2) om hier een crediteur voor aan te laten maken. Deze foto wordt als bijlage meegestuurd naar uw account en als u aan de hand van deze foto een boeking aanmaakt, zal de foto als bijlage van de transactie worden gebruikt.

Als u de foto heeft geüpload, kunt u Conscribo nog diverse gegevens meegeven. Denk aan een (grootboek)rekening (3), een relatie (4) en/of het bedrag (5). Deze gegevens worden dan automatisch voorgesteld als de crediteur ingeboekt wordt vanuit de crediteuren inbox. Als er een relatie wordt geselecteerd, wordt meteen gekeken of deze relatie een IBAN nummer heeft en wordt deze ook ingevuld. Deze gegevens kunnen handig zijn als u de verwerking doet aan de hand van een betaalbatch.

Als alle gegevens zijn ingevuld, dan klikt u op verstuur. Dan wordt het bonnetje met de gegevens als een mail gestuurd naar de Crediteuren Inbox en aan de hand daarvan kunt u de boeking maken.

Voor meer informatie zie de ondersteuningsonderwerpen: