Import en export

Extra informatie

Conscribo

Ondersteuningsonderwerpen

Data importeren en exporteren

Het is prettig om een eigen backup te maken van uw Conscribo account. Zo kunt u ten alle tijden terug naar een moment dat de administratie wel klopte. Daarnaast kan het prettig zijn om bij een overstap niet alles meer opnieuw hoeft in te stellen, maar dat de eerdere data wordt meegenomen uit eerdere of toekomstige boekhoud systemen.

Het .XAF formaat is bedoeld om u te voorzien van eenvoudige uitwisseling met andere boekhoudpakketten. Het .XAF formaat is een open formaat waarvan de specificatie publiek beschikbaar is. Wilt u overstappen vanuit een ander boekhoudpakket, dan kunt u dat hiermee doen, wilt u uw boekhouding importeren vanuit een ander pakket dan is dat ook mogelijk. U gaat dan naar de Backup / Import module van Conscribo en upload uw bestand wat u wilt importeren. Vervolgens wordt door Conscribo aangegeven wat er ingelezen wordt en hoe uw administratie er mogelijk uit gaat zien. Als u accepteert om alle data te verwijderen en te laten vervangen door de data in het XAF bestand, klikt u op Importeren en zal de administratie ingericht worden.

Om uw administratie zo compleet mogelijk te exporteren, raden wij aan om het bestandsformaat conscriboBackup te gebruiken. Deze is alleen bruikbaar bij Conscribo, maar maakt wel een totale backup en zet alles netjes terug. Bij het XAF formaat kan niet alles meegenomen worden. Het .conscriboBackup formaat is ontworpen om alle functionaliteiten die in Conscribo zit te kunnen exporteren. Op dit moment zitten alle gegevens behalve instellingen van gebruikers en documenten in het formaat. Als u bij het backupscherm aangeeft een export te willen maken met dit formaat, wordt u gevraagd of er een extra beveiliging toegevoegd moet worden aan de backup. Dit zorgt ervoor dat de backup alleen ingelezen kan worden in uw administratie en dat als andere uw backup vinden, deze niet kunnen uitlezen. Nadat u op maak backupbestand heeft geklikt, zal Conscribo een bestand genereren wat u kunt downloaden en op uw systeem kunt bewaren.

Als u een .conscriboBackup inleest, zal daar meer data van worden terug gezet. Vandaar dat Conscribo u na het importeren eerst laat zien wat er allemaal anders is in het bestand. Als u het eens bent met de veranderingen accepteert u dat deze import wordt uitgevoerd en zal Conscribo de gegevens terugzetten.

Toont importeer veranderingen overzicht, met links de te vervangen huidige data en rechts de data van de backup
Dit overzicht zou geen verrassende data mogen bevatten. Doet het dat wel, dan heb je waarschijnlijk de verkeerde backup te pakken.