Website formulieren

Extra informatie

Conscribo

Website formulieren

Op het moment dat u een nieuwe relatie aan Conscribo wilt toevoegen, dan kunt u deze met behulp van een toevoeg formulier in Conscribo toevoegen. Als er leden lid worden van de vereniging/stichting, dan kunt u dit zelf handmatig doen. Maar het zou wel prettig zijn als er een formulier is wat de nieuwe leden zelf kunnen invoegen en de data doorgestuurd wordt naar uw Conscribo administratie.

In deze video ziet u hoe dit in zijn werk gaat:

website_formulieren_overview.png

Door op de knop ‘Formulier toevoegen…’ (1) te klikken, kunnen we een formulier gaan toevoegen.

website_formulieren_relatie_toevoegen_start.png

Standaard wordt er een deel van het formulier voorgesteld. Als u een relatie wilt toevoegen, vinden wij het waarschijnlijk dat de persoonsgegevens, adresgegevens, contactgegevens en bankrekeninggegevens standaard in het formulier dienen te verschijnen. Als u velden hebt met de ‘standaard’ gemeenschappelijke naam voor deze velden, dan zal Conscribo deze velden meteen invullen bij het formulier.

Dit formulier is naar eigen wens in te vullen door meer items toe te voegen (1).

Er zijn drie mogelijkheden om toe te voegen aan het formulier:

  1. Gegevensveld met label
    Dan kan er een label aan het gegevensveld toegevoegd worden
  2. Gegevensveld zonder label
    Dan komt er alleen een gegevensveld
  3. Tekstveld
    Een stuk tekst, om aan het formulier toe te voegen

website_formulieren_relatie_toevoegen_standaard.png

Elk item heeft zijn eigen details. Aan dit veld kunt u aangeven of er een standaardwaarde dient te zijn of dat het veld verplicht is. Daarnaast kunt u ook voor de opmaak nog aanpassen wat de breedte is van het veld of het samengevoegd dient te worden met het item aan de linkerkant.

Bij een opsommingsveld of meerkeuze veld kunt u ook aangeven wat voor gegevens de relatie zou kunnen zien om in te kunnen vullen, zoals hieronder weergeven.

website_formulier_details_opsomming.png

Naast alle items, heeft Conscribo nog enkele instellingen. Zo kan Conscribo voor u postcode aanvulling inschakelen (1). Dat wil zeggen dat als de persoon die het formulier hun postcode invult, meteen de straatnaam en plaatsnaam wordt aangevuld.

Ook kan het voor een startlidmaatschap fijn zijn te weten, wanneer iemand het formulier heeft ingevuld (2). Conscribo kan dit automatisch invullen, zonder dat de persoon die het invult daaraan hoeft te denken. Dat kan ook met vaste waarden, zoals de opmerkingen die wij hebben aangegeven (3).

Mocht u meerdere formulieren hebben en dit apart zou willen administreren in de inbox, kunt u een standaard map kiezen waar ingevulde formulieren worden geplaatst (4). Niets invullen gaat automatisch naar “Ledenadministratie: Inbox” en indien u de map verwijderd die u had toegewezen zal dit ook automatisch weer veranderen in de standaard map zodat nooit iets verloren gaat.

website_formulier_extra_mogelijkheden.png

Het is mogelijk om het te laten publiceren op een Conscribo pagina. U krijgt dan een link van ons, dat u aan de relaties door kunt geven. Zelf kunt u ook het stylesheet van het formulier aanpassen, zodat het formulier overeenkomst met de stijl van uw vereniging/stichting. Vandaar dat u kunt verwijzen naar een eigen stylesheet of dat eventueel aan kunt passen in dit overzicht. Daarnaast hoeft u geen bedankt tekst te schrijven, maar kunt u ook doorverwijzen naar een andere webpagina.

website_conscribo_pagina_instellingen_2.png

Het is mogelijk om het formulier te publiceren op een eigen website. Hiervoor heeft Conscribo wel een formuliercode nodig om dat te genereren en weten wat er moet gebeuren nadat het formulier is ingevult. Als u het wilt publiceren op een eigen website, is onderaan de pagina een HTML code te ontvangen, wat u kunt plaatsen in een eigen website.

website_eigen_website_instellingen.png

De relatie kan het formulier invullen en Conscribo zal de gegevens doorsturen naar de administratie. Hieronder een voorbeeld van een ingevuld formulier.

website_formulier_ingevult.png

Als het formulier is ingevuld en verstuurd, komt deze bij de administratie binnen en kunnen deze gegevens verwerkt worden in de administratie.

website_conscribo_ledenadministratie_inbox_relatie.png