Rechten aan gebruikers toekennen

Extra informatie

Conscribo

Rechten aan gebruikers toekennen

Als u gebruikers heeft aangemaakt, wilt u wellicht de gebruikers van de administratie niet alle rechten over de administratie verlenen. Mogelijk maken ze alleen gebruik van het relatiebeheer, willen ze niet meer doen dan mails versturen of mogen ze alleen toegang omdat ze de administratie mogen controleren (maar niet bijwerken). Om dit te realiseren dien je gebuikers groepen aan te maken waar je de aangemaakte gebruiker ‘lid’ van maakt en de rechten geeft die hij of zij benodigd heeft.

Een gebruikersgroep dien je diverse rechten te geven. Zo kan je rechten geven over het financiële onderdeel, het relatiebeheer, de e-mailing en bestandsbeer van de administratie. Op het moment dat je iemand leesrechten geeft, kan een persoon bijvoorbeeld niets wijzigen, maar wel inzien. Dat kan binnen de bestuurlijke rollen van nut zijn. Een voorzitter kan bijvoorbeeld meekijken bij de financiën, terwijl de secretaris alleen de relaties kan bekijken en wijzigen.

  1. Naam van de gebruikersgroep
  2. Financiële rechten van de gebruikersgroep
  3. Welke rechten deze groep krijgt bij een nieuwe boekingsperiode
  4. Relatiebeheerrechten van de gebruikersgroep
  5. Mailing gebruikersrechten van de gebruikersgroep
  6. Bestandsbeheerrechten van de gebruikersgroep

U kunt de rechten op het relatiebeheer specifieren per gebruikersgroep en per relatietype. Hieronder ziet u een voorbeeld. U kunt aangeven of een gebruikers groep geen, gelimiteerde of beheerders rechten heeft op het relatiebeheer. Stel een gebruiker heeft gelimiteerde relaties, dan kunt u per relatietype specificeren wat voor rechten ze in dat type hebben en op welke velden dit toegepast wordt.

Voorbeelden