Crediteur ontvangen en boeken

Extra informatie

Conscribo

Eerdere ondersteuning

Crediteureninbox en declaraties boeken

Als vereniging of stichting zal je ook regelmatig facturen ontvangen. Conscribo geeft je de mogelijkheid om deze factuur door te laten sturen naar een crediteuren inbox om de facturen zo eenvoudig mogelijk te verwerken.

Als u een factuur wilt inboeken of nadat een factuur via de mail is ontvangen, kunt u deze crediteur aanmaken in Conscribo. Als je dit verder zo automatisch en eenvoudig wilt verwerken en zo meteen wilt overmaken, dan kan je gebruik maken van ‘In betaalbatch opnemen’ door daarna een betaalbatch aan te maken.

betaalbatch_boeking_voorbeeld.png

Als je bij één of meerdere boekingen hebt aangegeven mee te nemen in een betaalbatch, kan je de betaalbatch aanmaken. In dit geval is dat maar één boeking. Een betaalbatch is een omgekeerde incasso, waarbij de bank in één keer alle uitgaven tegelijk kan overmaken.

betaalbatch_beschikbare_transacties.png

Als de betaalbatch is aangemaakt, wordt uw eigen bankrekeningnummer ingevuld en de uitvoerdatum op de dag van morgen gezet. Als je het eens bent met de batch, kan je de batch downloaden en uploaden bij je bank. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zitten.

betaalbatch_details.png

De verwerking gaat vervolgens hetzelfde als bij een incasso. Na het inlezen van het bankafschrift en je de betaalbatch hebt geboekt op de crediteuren rekening, kan je deze boeking koppelen met de betaalbatch. In het scherm met alle betaalbatches verschijnt de knop ‘Betaalbatch koppelen’ na het downloaden van het bestand. Hier kan je de transactie koppelen en zal de betaalbatch afgehandeld worden.