Configuratie voor versturen en ontvangen van mails

Extra informatie

Conscribo

Configuratie voor versturen en ontvangen van mails

Mails versturen kan helpen bij het contact richting de leden. In Conscribo is het mogelijk om naar alle leden, of een selectie van je leden, een mail te sturen met eventueel zelfs persoonlijke gegevens van de relatie zelf.

Het eerste wat er moet gebeuren is bij Conscribo configureren dat uw mailadres gebruikt wordt als verzendmailadres. Dan wordt het door je relaties niet gezien als een onbekend adres en als ze antwoorden op je mail, komt de mail alsnog bij u zelf aan. Het is mogelijk om meerdere mailadressen toe te voegen en om bij elk mailadres een eigen handtekening toe te voegen.

In Conscribo is het mogelijk om mails te ontvangen. U kunt er dus voor kiezen om één platform te gebruiken om mails te ontvangen en te verzenden. Voor elke gebruiker is het mogelijk om een inbox aan te maken en daarmee de communicatie te splitsen tussen alle bestuursleden. Zorg dat alle mails van je eigen server wordt doorgestuurd naar het ontvangstmailadres dat u heeft in gesteld.

Na het instellen van het verzendmailadres, kunt u mails versturen met Conscribo. Deze mails kunt u per relatie persoonlijk maken en versturen op het tijdstip waarop u de mail verzonden wilt hebben.

Bij het onderwerp en de inhoud kunt u gebruik maken van gegevens in het relatiebeheer. Op deze manier kunt u de e-mails personaliseren. In de afbeelding hebben we in de inhoud ‘beste’ getypt en vervolgens op ‘Gegeven invoegen’ geklikt. In de verschenen popup hebben we op ‘weergavenaam’ geklikt. Als straks de e-mail is verstuurd, dan krijgt de ontvanger de weergavenaam te zien achter ‘Beste’.

Dan kunt u de keus maken om de mail meteen in de verzendwachtrij te zetten of eerst te plaatsen bij concepten. Als de mail in de verzendwachtrij is geplaatst, zal deze verzonden worden op het ingestelde tijdstip.