Handleiding

  Storneringen boeken


Nadat u uw incassoopdracht heeft verstuurd komt het geld via de bank bij u binnen. Deze verschijnen op uw afschrift:

Allereerst de grote bijschrijving. Deze boekt u als universele boeking naar de debiteurenrekening. Vervolgens handelt u deze af met behulp van de uitleg bij het onderdeel
» Een incassoopdracht verwerken in uw administratie

Hierna heeft uw klant/lid tot 60 dagen om het geld te storneren. Deze storneringsboekingen koppelt u direct aan de betalingsverplichting door een betaling aan te maken (of in de bankimport 'aan te betalen uitgave koppelen' te kiezen).

Het kan zijn dat u een stornering verwerkt voordat u de incasso verwerkt, of erna. In beide gevallen volgt u dezelfde werkwijze:

Hier ziet u het verwerken van de stornering via de bank:

stornering1.png


Kies 'aan te betalen uitgave koppelen' (1). Zoek nu de relatie waar het om gaat (in dit geval Bas Tegelaar):

stornering2.png


U ziet dat Conscribo geen resultaten vindt. Kies 'Ook in afgehandelde regels..' en 'In alle soorten boekingen..' (indien er al resultaten worden gevonden vindt u dit bij de extra zoekopties (rechts naast vanaf datum):

U ziet nu de te ontvangen inkomst.

stornering3.png


Klik op 'Kies' (3)

stornering4.png


U ziet nu dat Conscribo de stornering koppelt aan de inkomst die al was voldaan (indien al gekoppeld). Er staat nu weer 25 euro open. (1) . Als de incasso nog niet was gekoppeld, zal het openstaande bedrag nu verdubbelen. Er is immers nog niet de ontvangst gekoppeld.

De stornering is verwerkt, het bedrag staat in de automatische inning weer 'open' tot de volgende betaling binnenkomt.