Factuur laten betalen via iDeal

Extra informatie

Conscribo

Uitleg over het pakket

Factuur laten betalen via iDeal

Op het moment dat u een factuur hebt aangemaakt, zou het prettig zijn als uw lid de factuur kan voldoen aan de hand van een iDeal transactie. Binnen Conscribo is het mogelijk om een publieke betaalpagina te delen met uw leden, waarbij zij dan via iDeal de transactie kunnen voldoen.

Dit gaan door middel van een koppeling met diverse betaalproviders. Op dit moment is alleen Mollie de enige betaalprovider waar we zo’n koppeling mee hebben, maar andere providers zullen volgen.

Om gebruik te maken van de betaalpagina’s, dien je deze te activeren bij de facturatie instellingen (1). Daarnaast is het mogelijk om standaard vast een publieke pagina te genereren (2). Op het moment dat er automatisch een publieke pagina aangemaakt wordt, zal bij het aanmaken vanuit de Automatische en Incidentele inning een pagina aangemaakt worden. Bij het aanmaken van een losse factuur staat dit vinkje dan automatisch aan en blijf je de keus houden of je deze wel of niet aanzet. Op het moment dat een factuur gemaild wordt en je hier een betaalpagina in wilt noteren, zal deze altijd gegenereerd worden als deze nog niet bestaat.

betaalprovider_instellingen.png

We nemen deze factuur als voorbeeld.

betaalprovider_voorbeeldfactuur.png

Een link naar een betaalpagina is per mail mee te sturen door het ‘betaalpagina’ element toe te voegen. Door op Gegeven invoegen (1) te klikken kunt u zo’n element toevoegen. Door op Conscribo Betaalpagina (2) te klikken verschijnt het element (3):

{conscribo_betaal_pagina}

Als een betaalpagina op dit moment nog niet bestaat, zal deze gegenereerd worden.

betaalprovider_voorbeeldfactuur_mailen.png

Op deze pagina wordt samengevat hoe de factuur eruit ziet en wat er betaald moet worden.

Door op de knop te drukken ‘Betaal via iDeal’ (1) wordt uw lid doorgestuurd naar de pagina van uw betaalprovider om te betalen.

betaalprovider_betaalpagina.png

Op het moment dat er al een deel van de betaling heeft plaatsgevonden, of mogelijk is er iets gecrediteerd, zal ook dit op de pagina zichtbaar worden. Dan wordt er bij de betaalprovider het openstaande bedrag opgegeven.

betaalprovider_betaalpagina_extra_betaling.png

Op het moment dat de betaling is betaald via iDeal wordt dit verwerkt in uw administratie. Deze transactie zal dan ook automatisch gekoppeld worden aan de transactie, zodat de factuur in de administratie als afgehandeld staat.

betaalprovider_transactieontvangen.png

Ook uw lid zal de betaling zien op de betaalpagina. Het openstaande bedrag zal dan op € 0,00 staan met als status voldaan, net als in de administratie.

betaalprovider_betaalpagina_status.png

Nadat bij de betaalproviders een connectie is gemaakt met Mollie. Na deze connectie zijn er een paar instellingen die Conscribo nodig heeft om de transacties te kunnen voltooien. Welke instellingen er gemaakt kunnen worden, staan hieronder genoteerd.

 • (1) Weergavetaal van de betaalpagina van Mollie
 • (2) Relatie voor de Mollie transacties
  Als wij een uitbetaling van Mollie ontvangen, kunnen we daar een relatie aan koppelen. Op deze manier is de debiteur makkelijker terug te vinden en misschien zelfs automatisch te verwerken.
 • (3) Automatisch rekeningen inrichten
  Het rekeningschema dient ingericht te worden om transacties van Mollie te kunnen verwerken. Indien u daar nog geen rekeningen voor heeft, kunt u Conscribo de opdracht geven daar zelf rekeningen voor aan te maken
 • (4) Tussenrekening voor betalingen
  Als een betaling wordt ontvangen, wordt de factuur in de administratie afgehandeld en tijdelijk weggezet op de tussenrekening, totdat er een uitbetaling met Mollie heeft plaatsgevonden
 • (5) Te ontvangen van Mollie
  Op het moment dat wij een uitbetaling van Mollie hebben verwerkt, zullen we de debiteur hier plaatsen, zodat deze later met een ontvangen betaling te verwerken is.
 • (6) Terugbetalingenrekening
  Wanneer u via Mollie aan heeft gegeven dat een betaling terugbetaald dient te worden, dan zal Conscribo deze terugbetaling op deze rekening zetten.
 • (7) Transactiekosten
  Mollie rekent transactiekosten voor alle transacties die jullie via Mollie doen. Deze transactiekosten worden hier genoteerd.
 • (8) Uitzonderigenrekening
  Op het moment dat Conscribo een transactie van Mollie ontvangt van een factuur, die niet meer bestaat. Dan zal deze op deze rekening genoteerd worden.

betaalprovider_mollie_connect_akkoord.png